Hoezo het gaat vanzelf?

 

Mensen willen graag weten wat neurofeedback precies is, hóe het werkt. Het spreekt voor zich dat ik dat uitleg, zo goed als maar mogelijk is. Over de techniek en de sensoren, die opvangen wat de hersenen uitzenden. De manier waarop de feedback tot stand komt en hoe de hersenen reageren op de informatie die ze via het gehoor ontvangen. De synaptische verbindiingen die zichzelf gaan reguleren. En tenslotte mogen ze het zelf ervaren!

De ervaring levert meestal meer begrip op dan het willen bevatten met de ratio. Logisch, want alles wat wij leren in het leven, leren wij door het zelf te ervaren.

De grote kracht van de neurofeedback van NeurOptimal is het bevorderen van de samenwerking van gevoelens en gedachten. Gevoelens komen meer in balans en gedachten verminderen, waardoor rust en helderheid ontstaat. Hierdoor kom je dichter bij het ervaren van je essentie, je Zijn. Een vergelijkbaar resultaat zou je kunnen krijgen als je jarenlang dagelijks mediteert.

Brein indeling

Deze week ontving ik een jonge man met angststoornissen en een dwangneurose, hij kwam voor zijn eerste training. Hij had al veel  therapieën achter de rug, met de ervaring dat hij zichzelf telkens weer saboteerde. En ook nu verwachte hij dat hetzelfde zou gebeuren.

Na de training opende hij zijn ogen en zei dat hij een inzicht had gekregen. Hij was zich voor het eerst ten diepste bewust, dat hij met zijn gedrag de antwoorden buiten zichzelf aan het zoeken was, en dat hij ze beter bij zichzelf kan gaan vinden. Dit kwam  spontaan en op een natuurlijke manier uit hem zelf naar boven met behulp van neurofeedback. Een prachtig begin van zijn transformatieproces.

De resultaten van neurofeedback zijn zo wonderlijk, dat het willen begrijpen van wat er precies in je hoofd gebeurt er niet meer zo toe doet….

 

Inzicht