Kinderen

Heeft uw kind last van concentratie- en leerproblemen, dyslexie, slecht slaapt of AD(H)D gerelateerde symptomen? Kiest u liever voor een natuurlijke oplossing? Dan bent u bij NeuroVitaal aan het juiste adres. Maar al te vaak worden kinderen worden onnodig gediagnosticeerd met AD(H)D en vaak met het advies om medicatie te gaan slikken zoals Ritalin of Concerta.

Ik spreek liever over AD(H)D gerelateerde klachten, relatief onschuldig, maar wel onhandig als je je als kind in deze maatschappij moet staande houden. Door kinderen te trainen met neurofeedback worden de meeste problemen veel beter hanteerbaar en kan het gebruik van medicatie meestal voorkomen worden. Een kind wat al medicatie slikt en neurofeedback trainingen volgt, zal daar zeker ook de voordelen van ondervinden. Het aantal benodigde trainingen ligt dan wel hoger, omdat het brein geremd wordt in haar functioneren. Op termijn is afbouwen van medicatie een optie.

Vanaf het moment dat kinderen in staat zijn om gedurende een half uurtje naar een leuke film te kijken, kunnen zij al getraind worden. In praktijk zien we dat problemen vaak pas zichtbaar worden op het moment dat kinderen naar school gaan.

Kinderen vinden het leuk om naar de praktijk te komen, omdat het pure ontspanning voor ze is:

  • ze hoeven geen enkele bijzondere inspanning te leverenOntspannen film kijken
  • kunnen naar een film naar keuze kijken
  • geen therapeutisch gesprekken
  • het idee dat er iets aan hen zou mankeren valt weg
  • geen extra studiebelasting (in tegenstelling tot IB)
  • geen extra huiswerk
  • beter leren gaat vanzelf

Om voor neurofeedback trainingen in aanmerking te komen is geen diagnose (of doorverwijzing) nodig. Bijkomend voordeel is dat kinderen hierdoor geen stempel opgedrukt krijgen.

Op scholen en instellingen

Neurofeedback kan worden ingezet op scholen voor kinderen met leer- of gedragsproblemen, los of combinatie met ondersteunende methodieken, zoals remedial teaching.

Ook instellingen die werken met kinderen, beginnen neurofeedback te ontdekken als ondersteuning bij gedragsverandering.