Laat de leeuw in je ontwaken

Stress sluipt….. het sluipt uw systeem binnen, u heeft het soms in de gaten dat het gebeurt, maar het gaat zo geleidelijk en stapelt zich op, u heeft het bijna niet in de gaten, en het beïnvloedt u in uw dagelijks leven. Totdat er een punt is bereikt waarop u zich verbaasd afvraagt waarom u toch zo moe bent, slecht slaapt, u spanningshoofdpijn heeft, waarom ziekte ontstaat. Stress is ziektemaker nummer één en uit zich in vele vormen.

En hoe zou het zijn, als u moeiteloos kunt loslaten? Dat u zich kunt ontspannen van binnen uit en dat u een natuurlijke weerstand creëert voor de invloeden van buitenaf? Wij, als geciviliseerde mensen, beschaafd als we zijn opgevoed, weten vaak niet meer hoe we terug kunnen komen in onze natuurlijke en ontspannen staat van zijn. De dierenwereld geeft ons een prachtig voorbeeld van hoe het wél kan. Denkt u hierbij aan een leeuw die zojuist heeft aangevallen. Of de prooi die met de schrik vrijkomt. Een dier wat topinspanning heeft moeten leveren bij een gevecht, schudt zich daarna helemaal los en gaat ontspannen door met waar het mee bezig was.

Dit natuurlijke reactiesysteem is bij ons nagenoeg niet meer in werking. Wij mensen “gedragen ons”, gaan in ons hoofd zitten en slaan alle indrukken in ons systeem op. Of in elk geval tijdelijk, tot we ons afreageren op de mensen die ons het meest na staan, we in de sportschool zijn of eindelijk tijd hebben om  op vakantie te gaan. De mens is ook nog eens complexer uitgerust dan dieren, heeft een ander bewustzijn en de mogelijkheid tot redeneren en keuzes maken. Logisch dat de emmer vol raakt.

Gelukkig zien we in dat sport en beweging, een belangrijke rol spelen bij het loslaten van spanning. Op fysiek en mentaal niveau kan dat prima voor ons werken, maar het kost veel tijd en doorzettingsvermogen en is eenzijdig.  Hoe zit dat met gevoel en de ontwikkeling van uw intuïtie en zelfbewustzijn? Het zijn onmisbare eigenschappen die u gebruikt in uw werk en uw sociale leven, om goede keuzes te maken. Dat vraagt ontspanning van binnen uit….

En hoe zou het voor u zijn als u dit moeiteloos kunt bereiken? In onze praktijk NeuroVitaal  zien wij het gebeuren. Neurofeedback maakt u in relatief korte tijd, blijvend ontspannen, helder en weerbaar.